Share

понедельник, 11 июля 2016 г.

Шоколадне літо!

11 липня всі любителі солодощів відзначають Всесвітній день шоколаду. Відсвяткуйте його з улюбленими ласощами й однією з добрих «шоколадних» книжок, які для Вас обрав інтернет-портал "Друг Читача".

choko2

Джоан Гаррис «Шоколад»

У маленькому французькому містечку — карнавал. І саме в цей час у ньому з`являються дві дивні особи — доросла й дитина. Віана Роше та її дочка Анук приїхали, щоб подарувати мешканцям міста небачену досі розкіш — цукерню. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором — церква або шоколад. Якби ж цукерки й шоколадки жінки, чиє волосся пахне вітрами далеких країв, не були такими смачними! Якби вона не вміла вгадувати, чого саме потребує кожен, хто заходить до її крамнички! Тоді у цьому містечку не сталося б стільки драматичних подій…

choko3

Мирослав Дочинець «Хліб і шоколад»

Це книга «легкої» і «світлої» прози. Мирослав Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, композиційної самодостатньої творів. Особливе місце відведено жінці. Героїні «заново» створюють мужчин, у яких закохані, причому кохання двох не припиняється і в потойбіччі. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання.

choko1

Йоанна Ягелло «Шоколад із чилі»

Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?

Гарячий шоколад із чілі та манго

100 г гіркого шоколаду
5 г перцю чілі
10 г манго
1 перчик чілі
Шоколад розтопити, додати чілі, подати зі слайсами манго и червоним перчиком чілі.

ChokoladniVirshi_PNG

«Шоколадні вірші про кохання»

«Шоколадні вірші про кохання» — талісман для закоханих. До неї увійшли вірші поетів кількох поколінь — поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар’яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших — Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих — Марусі Весни, Соломії Савки. Загалом — 17 авторів.

Gerbish

Надійка Гербіш «Теплі історії до шоколаду»

Це збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, успіх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.

choko4

Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»

Це найпопулярніша книга Роальда Дала. Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження — дарували єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу.


10 причин, чому варто їсти шоколад, коли читаєш

Причина 1: Обгортка від шоколадки може стати чудовою закладинкою! Чому б не обрати свою улюблену? Ви можете насолоджуватися її ароматом, або ж заламінувати. Але щоб мати порожню обгортку, спочатку шоколадку треба з’їсти!

Причина 2: Чи бувало так, що ви поверталися до книжки й не могли точно згадати, на чому закінчили? Вчені твердять, що шоколад може поліпшити вашу пам’ять. Тож ви завжди будете пам’ятати, що відбувалося в попередньому розділі.

Причина 3: Якщо читання стає трохи важкуватим, або ви зупинилися на нудному епізоді, але все таки рішуче налаштовані закінчити, чому б не нагороджувати себе шматочком шоколаду щоразу, коли ви закінчуєте розділ? А якщо книжка справді неймовірна, й ви розкошуєте — потіште себе в будь-якому разі.

Причина 4: Читати книжки під сяючим сонцем — це насправді розкішно. А плитка чорного шоколаду, яка містить те, що називають флавонолами, допоможе захистити вашу шкіру від сонця. Проте це не означає, що вам не знадобляться головний убір та сонцезахисний крем.

Причина 5: Шоколад покращує зір (інколи я дивуюся, скільки всього понавигадували вчені!). Читання пізно ввечері або після важкого дня на роботі чи в школі дуже втомлює очі, й часто картинка розмивається. «Нагостріть» і продовжуйте ваше вечірнє читання із плиткою шоколаду.
chocolate2

Причина 6: Дантисти й відповідальні дорослі: будь ласка, пропустіть цей абзац. Вони пішли? Добре. Чорний шоколад корисний для ваших зубів!

Причина 7: Припустимо, ви читаєте книжку, де є шоколад. «Чарлі й шоколадна фабрика» Роальда Дала, наприклад, чи «Шоколад» Джоан Гаррис. А може, навіть The Great Chocoplot… одного типа. Поїдання шоколаду поглибить ваші враження, як 3D-окуляри в кіно. А якщо врахувати розмір плитки, її смак і аромат, то маємо вже 5D-ефект!

Причина 8: Фенілетиламіни, які має у своєму складі шоколад, змушують мозок вивільняти ендорфіни. Ця чудова властивість може покращити ваше самопочуття й прекрасно доповнить одну з найбільших насолод у житті — читання.

Причина 9: Вам докучає нав’язлива ідея, що шоколад може закінчитися? Що ж. Цілком імовірно. Найліпше в такому разі — почитати, аби знайти більше інформації з цього приводу. Ну й про всяк випадок, скуштуйте шоколадку.

Причина 10: Це ШОКОЛАД! Хіба потрібні ще якісь причини?
Джерела:
http://vsiknygy.net.ua/neformat/44146/
http://vsiknygy.net.ua/neformat/45601/
http://www.aif.ru/food/products/shokolad_s_shchavelem_i_s_percem_chili_11_originalnyh_desertov




Комментариев нет:

Отправить комментарий